wtorek, 14 lutego 2012

Szarlotka bez jaj

Składniki:


1 szklanka mąki
1 szklanka kaszy manny
1 /2 szklanki cukru
2 małe cukry wanilinowe
200 gram margaryny/ masła
1 łyżeczka proszku do pieczenia
około 10 jabłek obranych i startych, lub ze słoika.

Przygotowanie:


Mąkę, kaszę, cukier, proszek, i cukry wanilinowe mieszamy w misce.Połowę tej sypkiej masy wsypujemy na blachę, ugniatamy. Na wierz układamy 1/2 porcji jabłek, ugniatamy, następnie reszta sypkiej masy, i znów jabłka, znów ugniatamy. Na wierzch tak przygotowanego ciasta sypiemy łyżkę / dwie kaszy manny, i ukłądamy plastry margaryny.Pieczemy około 45 minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku.


Do posmarowania blachy użyłam niezawodnego spray'u BAKE EASY !!!
Dostępnego w sklepie www.aledobre.pl




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj. Co myślisz o tym przepisie?