wtorek, 14 lutego 2012

KRÓLEWIEC

Składniki
Ciasto miodowe:

2 szkl.mąki
3/4 szkl.cukru
1 łyżeczka sody
15 dkg.margaryny
2 jaja
2 łyżki miodu

Biszkopt:

4 jaja
3/4 szkl.cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 szlk. mąki tortowej
2 łyżki mąki ziemniaczanej

Krem:

0.5l. mleka
1k. masła
3/4 szkl.cukru
1 cukier waniliowy
2 łyżki mąki ziemniaczanej
3 łyżki mąki tortowej

Przygotowanie:



Mąke, cukier,tłuszcz i sode posiekać nożem.Dodać jaja i miód ,zagniesc ciasto i podzielic na połowe.Jedną cześć rozwałkować-upiec.
Przygotowac polewe:
wszystkie składniki zagotować gorące wyłożyc na surowy placek też upiec.
Przygotować biszkopt:
białka ubić na sztywno,dodać cukier,żółtka i mąki z proszkiem.Upiec.
Przygotować krem:
mleko zagotować z cukrami,dodać mąki rozmieszane w odrobinie mleka.ugotować budyń,do gorącej masy dać masło i zmiksować.
Na blaszkę wyłożyć placek miodowy na to gorący krem,biszkopt,krem i placek miodowy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj. Co myślisz o tym przepisie?