wtorek, 14 lutego 2012

Kurczę pieczone

Składniki:

4 udka z kurczaka
4 skrzydełka z kurczaka
20 gram przyprawy do kurczaka z Manufaktury Smaku
1 łyżka oliwy z oliwek, lub zwykłego oleju

Przygotowanie:

Udka i skrzydełka myjemy i oczyszczamy, następnie mieszamy oliwę z przyprawą do kurczaka i polewamy udka i skrzydełka. Pieczemy w 200st, około 2h. Najlepiej 1,5 h piec pod folią aluminiowa, a następne 30 minutek piec już z termoobiegiem i bez folii.


RECENZJA:


Przyprawę można nabyć <url=http://www.aledobre.pl/409,Pikantna_przyprawa_do_kurczaka_duze_opakowanie_100_g_Manufaktura_Smaku.html>TUTAJ</url>





Jestem bardzo mile zaskoczona! Przyprawa składa się głównie z kolendry, imbiru, czosnku, oraz z innych ziół, dodatkowo zawiera sól i cukier. Nie zawiera konserwantów i barwników. To 100% naturalność. Smak i kolor kurczaczka IDEALNY! już nie wspomnę o zapachu...cudo. Przyprawa nie przypala się, a to jest bardzo dużym plusem, bo niestety zwykłe, sztuczne mieszanki przypraw bardzo często mi się przypalały, wtedy smak był gorzkawy i kolor nieciekawy, ale teraz mogę odetchnąć z ulgą :) Mam super przyprawę i na pewno jeszcze ją zakupię.

POLECAM !!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj. Co myślisz o tym przepisie?