wtorek, 14 lutego 2012

Letnie leczo- dietetyczne

Składniki:

- 6 szklanek wody
- 1 mały kabaczek
- 2 pomidory
- 1 żółta papryka
- 2 duże marchewki
- 3 duże pieczarki
- 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 15 dkg wędlin( pokrojonych w paseczki)
- 1 kostka bulionowa, lub 2-3 chochelki rosołu drobiowo- warzywnego
- przyprawa warzywko, pieprz ziołowy, zioła prowansalskie- do smaku.
- szczypiorek do posypania

Przygotowanie:

Gotujemy wodę z rosołkiem, lub dodajemy 2-3 chochelki rosołu. Po zagotowaniu wsypujemy wszystkie warzywa i mięso. Gotujemy ok 15- 20 minut, a warzywa się uduszą.
Dodajemy koncentrat i przyprawy do smaku. Posypujemy szczypiorkiem.

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj. Co myślisz o tym przepisie?