wtorek, 14 lutego 2012

" Inne" racuszki

Składniki:

- 3-4 duże jabłka
- 1 szklanka mąki
- 1/4 szklanki wody
- 2 jajka
- olej do smażenia
- cukier puder do posypania
- cynamon do posypania

Sposób przygotowania:

Przesianą mąkę wsypać do miski. Dodać wodę, żółtka i dobrze wymieszać. Ubić pianę z białek i dodać do ciasta. Wszystko razem wymieszać. Jabłka obrać ze skórki i kroić jak cytrynę w plastry(1 cm) , wcześniej wycinając gniazdo nasienne. Rozgrzać olej na patelni. Każdy plaster jabłka zanurzyć w cieście i położyć na patelnię. Smażyć na złoty kolor. Po zdjęciu z patelni posypać cukrem pudrem i cynamonem. SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj. Co myślisz o tym przepisie?