Składniki na kruchy spód:
- koncentrat do kruchego ciasta ( postępujemy jak na opakowaniu)
Przygotowanie:
Upiec spód w okrągłej tortownicy.
Składniki na galaretkę:
- galaretka bezglutenowa truskawkowa
- 1.5 szklanki gorącej wody
- borówki
- 3 banany
Przygotowanie:
Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i pozostawiamy do lekkiego stężenia.
Składniki na masę budyniową:
- 500 ml mleka sojowego
- 1 budyń bezglutenowy o smaku waniliowym
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 200 g margaryny roślinnej
- fix do śmietany bezglutenowy
Przygotowanie:
Budyń gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Studzimy. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i po troszkę dodajemy budyniu. Gdy krem jest ubity dodajemy fix do śmietany ( u mnie smak ajerkoniakowy).
Przełożenie ciasta:
Na spód wylewamy galaretkę i kładziemy borówki. Gdy galaretka będzie bardziej stężona kładziemy grube plastry banana. Na banany nakładamy masę i posypujemy tartą czekoladą. Ciacho zostawiamy na noc w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj. Co myślisz o tym przepisie?