środa, 12 grudnia 2012

Lekki Tort z Bitą Śmietaną z nutką Migdałów i Pomarańczy





Przepis na niezawodny biszkopt znajduje się
 TU

Składniki na krem śmietanowy:

-  400ml śmietanki kremówki
- 250 g serka mascarpone
- 3 łyżki cukru pudru
- olejek migdałowy

Przygotowanie masy śmietanowej:


Śmietankę ubić z cukrem pudrem. Ubitą śmietanę powoli dodawać do serka mascarpone. Wszystko wymieszać i dolać olejku migdałowego.

Biszkopt przekroić na 3 blaty. Masę podzielić na 3 części. Każdy blat, górę i boki biszkoptu posmarować jedną częścią masy. Boki biszkoptu posypać płatkami migdałów. 5 pomarańczy obrać ze skórki i pokroić na plasterki, układać na górze.

Torcik powstał w 1,5h. Przygotowanie biszkoptu z pieczeniem i wystudzeniem zajęło mi 1h. W czasie gdy biszkopt się piekł przygotowywałam masę i pomarańcze. Nałożenie masy i ozdoby z migdałów i pomarańczy zajęły mi 30 minut. To jest szybki, lekki i smaczny torcik. Polecam



1 komentarz:

Witaj. Co myślisz o tym przepisie?