Składniki:
20 dag mąki pszennej (ok. 1 i 1/4 szklanki mąki)
1 łyżka smalcu
1 łyżeczka soli
1/4 l wody
Przygotowanie:Mąkę połączyć z solą i smalcem. dokładnie wyrobić ciasto, stopniowo dolewając wodę ( do uzyskania konsystencji ciasta makaronowego). Cienko wywałkować i smażyć na patelni o grubym dnie bez używania tłuszczu, do momentu zbrązowienia placków (ok 30 sekund)
20 dag mąki pszennej (ok. 1 i 1/4 szklanki mąki)
1 łyżka smalcu
1 łyżeczka soli
1/4 l wody
Przygotowanie:Mąkę połączyć z solą i smalcem. dokładnie wyrobić ciasto, stopniowo dolewając wodę ( do uzyskania konsystencji ciasta makaronowego). Cienko wywałkować i smażyć na patelni o grubym dnie bez używania tłuszczu, do momentu zbrązowienia placków (ok 30 sekund)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj. Co myślisz o tym przepisie?