Składniki:
2 szklanki mąki
350 ml wody przygotowanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka spirytusu
2 łyżki suszonej żurawiny
8 łyżek oleju
3 łyżki cukru pudru
1 łyżka przyprawy do piernika
Przygotowanie:
Mąkę, proszek, cukier, przyprawę wymieszać w misce, dodac olej, wodę i spirytus. Wszystko razem "niedbale" wymieszać. Formę do Muffinek napełnić ciastem i piec około 10 minut w rozgrzanym do 170st piekarniku.
2 szklanki mąki
350 ml wody przygotowanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka spirytusu
2 łyżki suszonej żurawiny
8 łyżek oleju
3 łyżki cukru pudru
1 łyżka przyprawy do piernika
Przygotowanie:
Mąkę, proszek, cukier, przyprawę wymieszać w misce, dodac olej, wodę i spirytus. Wszystko razem "niedbale" wymieszać. Formę do Muffinek napełnić ciastem i piec około 10 minut w rozgrzanym do 170st piekarniku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj. Co myślisz o tym przepisie?