Składniki:
2 szkalnki maki
3/4 margaryny
2 szklanki wody
6 jajek
szczypta soli
Przygotowanie:
Wodę zagotować z margaryną, dodać mąkę i sól. Mieszać do momentu aż cisato zacznie odrywać się od boków garnka. Ciasto wystudzić. Dodawać po jednym jajku do ciasta i miskować. Nakładać na blachę małe kupki.
Piec 25 minut w nagrzanym do 200 st. piekarniku.
2 szkalnki maki
3/4 margaryny
2 szklanki wody
6 jajek
szczypta soli
Przygotowanie:
Wodę zagotować z margaryną, dodać mąkę i sól. Mieszać do momentu aż cisato zacznie odrywać się od boków garnka. Ciasto wystudzić. Dodawać po jednym jajku do ciasta i miskować. Nakładać na blachę małe kupki.
Piec 25 minut w nagrzanym do 200 st. piekarniku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj. Co myślisz o tym przepisie?