Składniki
Ciasto miodowe:
2 szkl.mąki
3/4 szkl.cukru
1 łyżeczka sody
15 dkg.margaryny
2 jaja
2 łyżki miodu
Biszkopt:
4 jaja
3/4 szkl.cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 szlk. mąki tortowej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
Krem:
0.5l. mleka
1k. masła
3/4 szkl.cukru
1 cukier waniliowy
2 łyżki mąki ziemniaczanej
3 łyżki mąki tortowej
Przygotowanie:
Mąke, cukier,tłuszcz i sode posiekać nożem.Dodać jaja i miód ,zagniesc ciasto i podzielic na połowe.Jedną cześć rozwałkować-upiec.
Przygotowac polewe:
wszystkie składniki zagotować gorące wyłożyc na surowy placek też upiec.
Przygotować biszkopt:
białka ubić na sztywno,dodać cukier,żółtka i mąki z proszkiem.Upiec.
Przygotować krem:
mleko zagotować z cukrami,dodać mąki rozmieszane w odrobinie mleka.ugotować budyń,do gorącej masy dać masło i zmiksować.
Na blaszkę wyłożyć placek miodowy na to gorący krem,biszkopt,krem i placek miodowy.
Ciasto miodowe:
2 szkl.mąki
3/4 szkl.cukru
1 łyżeczka sody
15 dkg.margaryny
2 jaja
2 łyżki miodu
Biszkopt:
4 jaja
3/4 szkl.cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 szlk. mąki tortowej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
Krem:
0.5l. mleka
1k. masła
3/4 szkl.cukru
1 cukier waniliowy
2 łyżki mąki ziemniaczanej
3 łyżki mąki tortowej
Przygotowanie:
Mąke, cukier,tłuszcz i sode posiekać nożem.Dodać jaja i miód ,zagniesc ciasto i podzielic na połowe.Jedną cześć rozwałkować-upiec.
Przygotowac polewe:
wszystkie składniki zagotować gorące wyłożyc na surowy placek też upiec.
Przygotować biszkopt:
białka ubić na sztywno,dodać cukier,żółtka i mąki z proszkiem.Upiec.
Przygotować krem:
mleko zagotować z cukrami,dodać mąki rozmieszane w odrobinie mleka.ugotować budyń,do gorącej masy dać masło i zmiksować.
Na blaszkę wyłożyć placek miodowy na to gorący krem,biszkopt,krem i placek miodowy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj. Co myślisz o tym przepisie?