Przepis na niezawodny biszkopt znajduje się TU
Składniki na krem śmietanowy:
- 400ml śmietanki kremówki
- 250 g serka mascarpone
- 3 łyżki cukru pudru
- olejek migdałowy
Przygotowanie masy śmietanowej:
Śmietankę ubić z cukrem pudrem. Ubitą śmietanę powoli dodawać do serka mascarpone. Wszystko wymieszać i dolać olejku migdałowego.
Biszkopt przekroić na 3 blaty. Masę podzielić na 3 części. Każdy blat, górę i boki biszkoptu posmarować jedną częścią masy. Boki biszkoptu posypać płatkami migdałów. 5 pomarańczy obrać ze skórki i pokroić na plasterki, układać na górze.
Torcik powstał w 1,5h. Przygotowanie biszkoptu z pieczeniem i wystudzeniem zajęło mi 1h. W czasie gdy biszkopt się piekł przygotowywałam masę i pomarańcze. Nałożenie masy i ozdoby z migdałów i pomarańczy zajęły mi 30 minut. To jest szybki, lekki i smaczny torcik. Polecam
Pysznie wygląda ten torcik :)
OdpowiedzUsuń