Użyłam tego PRZEPISU na biszkopt.
Składniki na krem z mascarpone:
- 400 ml schłodzonej kremówki 30%- 250 g serka mascarpone
- 3 łyżki cukru pudru
Przygotowanie kremu:
Śmietankę kremówkę ubić z cukrem pudrem. Ubić serek mascarpone. Oba ubite składniki delikatnie połączyć ze sobą (użyłam miksera na najniższych obrotach).
Składniki na poncz do biszkoptu:
- 1/2 szklanki likieru Amaretto- 1/2 szklanki zaparzonej mocnej kawy (bez fusów)
Przygotowanie:
Amaretto i schłodzoną kawę połączyć ze sobą.
Biszkopt przekroić dwa razy (3 krążki). Masę podzielić na 3 części. Każdy krążek obficie nasączyć ponczem i nałożyć krem z mascarpone. Górę i boki tortu także obłożyć kremem. Wierzch tortu posypać gorzkim kakaem (u mnie akurat specjalne czekoladowo waniliowe cukiereczki do kawy). Boki obsypałam zmielonymi orzechami laskowymi.
wygląda smakowicie
OdpowiedzUsuńrewelacja torcikowa...
OdpowiedzUsuńpyszny był ;))
OdpowiedzUsuńWygląda fantastycznie :)
OdpowiedzUsuń