Składniki na biszkopt orzechowy:
- 2 łyżki mielonych orzechów ( u mnie laskowe)
- 1 łyżka czubata mąki tortowej
- 2 jajka
- 2 łyżeczki cukru
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Jajka ubić z cukrem na puszystą pianę. Dodać powoli mąkę, proszek i orzechy, lekko wymieszać. Wylać na tortownicę (26 cm) i piec 10 minut w 165 stopniach.
Składniki na biszkopt kokosowy:
- 2 łyżki wiórek kokosowych
- 1 łyżka czubata mąki tortowej
- 2 łyżeczki cukru
- 2 jajka
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Jajka ubić z cukrem na puszystą pianę. Dodać powoli mąkę, proszek i wiórki, lekko wymieszać. Wylać na tortownicę (26 cm) i piec 10 minut w 165 stopniach.
Składniki na biszkopt kakaowy:
- 2 łyżki kaka
- 1 łyżka czubata mąki tortowej
- 2 łyżeczki cukru
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
Przygotowanie:
Jajka ubić z cukrem na puszystą pianę. Dodać powoli mąkę, proszek ikakao, lekko wymieszać. Wylać na tortownicę (26 cm) i piec 10 minut w 165 stopniach.
Składniki na piankę bananową:
- 1 galaretka agrestowa
- 300 ml gorącej wody
- 200 ml schłodzonej śmietanki 30%
- około 5 zmiksowanych bananów
- 1 czubata łyżka żelatyny
Przygotowanie:
Galaretkę i żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Dodać do niej banany, lekko przestudzić. Ubić śmietanę i wymieszać ją z galaretką z bananami.
Biszkopty przekładać pianką. Na wierzch ciasta dać polewę czekoladową i posypać orzechami.
Pyszny przekładaniec. Każda warstwa ciekawa. :)
OdpowiedzUsuńW dwóch biszkoptach nie ma w składnikach jajek. a w wykonaniu są.:)
OdpowiedzUsuńno właśnie, coś przepis na biszkopty jest nie kompletny.
OdpowiedzUsuńciasto wygląda smacznie, zwłaszcza dla smakoszy bananów:d
Dziękuję dziewczyny za zwrócenie uwagi. Post pisałam późno i stosowałam kopiuj- wklej :)) JUż poprawione ;)
OdpowiedzUsuńI dziękuję za miłe komentarze. Pozdrawiam
Ciasto wygląda przesmacznie ! Imponujący przekładaniec ! Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńIle warstw... Imponujące :)
OdpowiedzUsuńWarstw sporo, ale szybko się je robi :)
Usuń