Składniki:
- 1/2 szklanki pokruszonych ciasteczek (bg, bm)
- 1/2 szklanki mąki uniwersalnej bezglutenowej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia bg
- 3 łyżki ksylitolu
- 3 duże jajka
- 1 czubata łyżka oleju kokosowego
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego
Przygotowanie:
Żółtka oddzielić od białka. Do miski wlać żółtka i olej, dosypać ksylitol cukier wanilinowy i wszystko zmiksować na gładką masę. Do tejże masy dodać mąkę, proszek i pokruszone drobno ciasteczka. Wymieszać. Białka ubić na sztywną masę i delikatnie wmieszać do masy. Ciasto wlać do 6 foremek na muffinki, dodać do każdego kilka truskawek. Piec z termoobiegiem w 175 stopniach, około 15-18 minut, a dokładnie do zarumienienia się babeczek i do "suchego patczka"
Posypać sproszkowanym ksylitolem. SMACZNEGO
- 1/2 szklanki pokruszonych ciasteczek (bg, bm)
- 1/2 szklanki mąki uniwersalnej bezglutenowej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia bg
- 3 łyżki ksylitolu
- 3 duże jajka
- 1 czubata łyżka oleju kokosowego
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego
Przygotowanie:
Żółtka oddzielić od białka. Do miski wlać żółtka i olej, dosypać ksylitol cukier wanilinowy i wszystko zmiksować na gładką masę. Do tejże masy dodać mąkę, proszek i pokruszone drobno ciasteczka. Wymieszać. Białka ubić na sztywną masę i delikatnie wmieszać do masy. Ciasto wlać do 6 foremek na muffinki, dodać do każdego kilka truskawek. Piec z termoobiegiem w 175 stopniach, około 15-18 minut, a dokładnie do zarumienienia się babeczek i do "suchego patczka"
Posypać sproszkowanym ksylitolem. SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj. Co myślisz o tym przepisie?