Składniki na spód biszkoptowy:
- 2 duże jajka (3 małe)
- 3 czubate łyżki mąki tortowej
- 2 łyżki cukru
- 1 mała łyżeczka proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Jajka ubić z cukrem na puszystą pianę (około 10 minut ubijania). Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i delikatnie połączyć z jajkami. Masę wlać na blachę i piec około 10-15 minut w piekarniku z termoobiegiem w 165 stopniach.
Masa serowa:
- 1 kg zmielonego chudego sera
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 200 ml śmietanki kremówki
- 4 czubate łyżki żelatyny
- 1/2 szklanki gorącej wody
Przygotowanie:
Żelatynę namoczyć w wodzie i dobrze rozmieszać. Śmietankę kremówkę ubić z cukrem pudrem. Do ubitej śmietany dodać zmielony ser. Do masy wlać żelatynę i szybko wszystko dobrze wymieszać.
Na biszkopt wlać masę serową, wstawić do lodówki (około 1h). Dowolny smak galaretki rozprowadzić w w 300ml wody. Tężejącą galaretkę wylać na sernika i "wtopić dowolne owoce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj. Co myślisz o tym przepisie?