Składniki:
- 1 szklanka mąki tortowej
- 1 szklanka cukru trzcinowego- 1 szklanka letniego mleka
- 3 jajka
- 1/3 kostki margaryny
- 120 g gorzkiej czekolady (70%)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Przygotowanie:
W kąpieli wodnej rozpuszczamy margarynę i czekoladę. Pozostawiamy do lekkiego przestygnięcia. Następnie przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do masy czekoladowej( margaryna+czekolada) dodajemy cukier trzcinowy , żółtka, mleko i ubite białka. Wszystko lekko mieszamy i powoli wsypujemy mąkę z proszkiem i ponownie mieszamy. Muffinkowe papierki napełniamy ciastem i wkładamy je do piekarnika na 20 minut. Pieczemy w 160 stopniach (z termoobiegiem). Z przepisu wychodzi około 15 babeczek.
DEKORACJA:
Upieczone i przestudzone babeczki ozdabiamy ubitą śmietaną ( Ubijamy 200 ml śmietany kremówki z 3 łyżkami cukru pudru ) i posypujemy je cukrem trzcinowym Diamant.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj. Co myślisz o tym przepisie?